NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief 15

December 2022

Terugblik

Zo aan het einde van dit jaar is het tijd om even terug te kijken. Wat hebben we gedaan, hoe gaat het nu. In het voorjaar van 2022 hebben we een mooi Open College gehad over Bach. Zijn muziek, zijn leven, zijn omgang met de dood. Wat heeft Bach ons veel moois nagelaten.

In mei mochten we het vieren dat 5 cursisten de opleiding hebben afgesloten. Dit was een ongelooflijk gezellig samenzijn met alle cursisten.

Elk jaar is het weer spannend of er genoeg nieuwe cursisten zullen zijn. Kunnen we doorgaan met TVG of stopt het nu. Maar………. ook nu hebben we 7 nieuwe cursisten mogen begroeten. We zijn daar heel blij mee.

Het open college Christelijke theologie en Kerkelijke kunst in West Europa
van Jan de Jong is door 25 mensen bezocht en was erg inspirerend.

chr.kunst 1chr.kunst 2De opkomst van de kunst, de vraag of kunst wel of niet mag in de kerk of in het museum. Prachtige beelden van vroege kerken uit Italië, onder andere uit Ravenna en later uit Spanje, Frankrijk en Duitsland. We kregen een kijkje in de gedachtewereld van de eerste tijd en de kijk op het laatste oordeel en het hiernamaals. We hebben gezien wat de invloed is van reizende vaklieden op de bouw van de kerken en hoe men steeds beter losse beelden kon maken.
                                                          Fascinerend wat voor moois er toen (al) werd gemaakt.

Plannen voor 2023       

Natuurlijk zijn er al vergevorderde plannen voor een nieuw Open College in het voorjaar, maar wat dat gaat worden houden we nog even onder de pet, totdat alles helemaal rond is. Nieuwsgierig geworden? Houd dan de website en facebook in de gaten.

Ook zijn er al vergevorderde plannen voor een theatervoorstelling ter afsluiting van het seizoen.

Voor nu wensen we iedereen heel  fijne feestdagen en een goed en gezond nieuwjaar!

Het bestuur van TVG

Dea Smith

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier vindt u eerdere nieuwsbrieven